maandag 18 januari 2010

Machinaal quilten, bee etc

Vandaag ben ik de week enorm goed begonnen. We hebben namelijk gezellig geworkshopt bij Corry van De Quiltsteek in Best. We zijn Ans, Antoinette (beide trouwe Fonkelbee dames & ik) en we gingen oefenen met machinaal quilten. Ik had braaf vanalles meegenomen, behalve mijn BSR-voetje. Niet heel handig, maar gelukkig gingen we met voetje 9 aan de slag.


Ik ben nog lang niet zo bedreven, maar ik vond het resultaat wel mooi, of zou dat gewoon al door mijn garen komen? ;-) (idd, het kan rechter en de steekjes kunnen veel gelijkmatiger)


Ik was overigens al bijna klaar met mijn rechte vierkantjes toen ik erachter kwam dan Ans de hare had voorgetekend, dus toen heb ik het maar een beetje afgeraffeld. Over 10 dagen is het vervolg... Moet er thuis ook nog mee aan de slag :-S
Corry had weer een hoop leuke stoffen nieuw binnengekregen (ook Civil War, maar dat is niet mijn smaak) dus heb ook even geshopt.... ook overstag gegaan voor het (roze) tekenpotlood...Afgelopen vrijdag (15-1) was het de eerste bee van 2010. ondanks dat het weer niet geweldig was, was het toch volle bak. Er zijn flink wat dames enthousiast over de goede doelen-blokken/ projecten, dus dat wordt vervolgd. Hier nog wat fotootjes van de bee!

Er waren ook 2 dames met hun kerstboom-affo. Gelukkig maar dat ze het quiltje toch hadden meegenomen, want tot november 2010 wachten vind ik wel erg lang :-)
Wie weet nemen meer dames hun kerstboompje mee op 29 januari...Mocht je nog tijd over hebben, kijk dan ook even bij Daniëlle.
Ze heeft weer een leuke give-away :-)

6 opmerkingen:

 1. leuk is zo'n workshop he, helemaal leuk wordt het als je het op een echte quilt gaat doen. En even zeggen dat ik dat mandjesquiltje/tafelkleed zo super mooi vind. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Shirley,
  De mandjesquilt ligt ter show over de tafel gedrapeerd. Verwacht niet dat het een tafelkleed is :-)
  Groetjes, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben hier weer veel te lang niet geweest met als gevolg dat ik nu al 10 minuten zit te lezen. Way heb jij veel te melden en te laten zien, leuk hoor! Zou ook wel iets voor mij zijn, een naaimachine-quilten workshop (wat een woord, hihi....)Ik kan helemaal niet quilten op de naaimachine, maar voor sommige projecten zou het toch wel gemakkelijk zijn als ik het wel kon. Nou wie weet, als ik eens wat tijd over heb (?????), misschien eens een workshopje.
  Leuke stofjes heb je gekocht bij Corrie, de verleiding is groot hè, net een snoepwinkel daar. Iedere keer als ik daar op cursus ben geweest, heb ik ook weer nieuwe lapjes gekocht, heerlijk!
  De fonkelbee ziet er ook weer helemaal gezellig uit met allerlei moois dat geshowd wordt. Ook weer 2 gave kerstboompjes, leuk met die slingertjes erin.
  Wat de goede doelen betreft, ik ben van plan een Kika-pakketje te bestellen, wil dit al een tijdje doen, maar het kwam er nog niet van. Door jou ben ik weer wakker geschud. Tijd voor actie.
  Nou Sabientje, tot de volgende keer maar weer.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sabine..dat is lang geleden,misschien ken je me nog:)
  heb eens een mooie olifant gekregen van je die je op de borduurmachien had gemaakt...
  leuke blog heb je meis ,ik kom eens weer hoor;))
  groetjes Tineke...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Sabine, het ziet er weer leuk en gezellig uit. EEn leuke buit heb je bij Corry gescoord. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej meis! Wilde weer even je verhalen bijlezen..:) Ben weer benieuwd naar je volgende! Liefs, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen