maandag 10 september 2018

Workshop-info voor de QD2018 deelnemers


Hallo allemaal,

Hier is dan eindelijk een bericht met meer info.
Mijn gezondheid liet me na de vakantie in de steek, waardoor enkele dingen anders liepen als gepland, maar uiteraard komt uiteindelijk alles goed.
Via de Facebook-groep Quiltdag Helmond en deze pagina hebben de deelnemers en/ of belangstellenden het overige wel en wee ook wel enigszins kunnen volgen...

Ik kan eindelijk verklappen welke 4 winkels er op zaterdag 13 oktober a.s. aanwezig zijn bij de 10e quiltdag in Helmond!
“Toevallig” zijn er ook twee winkels die dit jaar feest vieren, namelijk Marin Patchwork (Hannie Hennink-Legters) met haar 25-jarig jubileum en Vlijtig Liesje (Hanneke Kwakkenbos) met haar 10-jarig jubileum, hartstikke leuk dus, zoveel feest. Ook verblijden De Dijkquiltster (Monique Groos-Huisjes) en Patch & Stitch (Wendy Janssen-Camp) ons met hun komst. Kortom 4 winkels met een afwisselend en uitgebreid assortiment.
Neem ook vooraf een kijkje op de website en geef het aan hen door als je zeker wilt zijn dat ze iets voor je meenemen!
 
Dit jaar zijn er drie leuke workshops, waaraan deelnemers tegen betaling, kunnen deelnemen. De workshops vinden allen op een ander moment plaats, dus het is zelfs mogelijk om aan alle drie de workshops deel te nemen.
Ook is het mogelijk om alleen het pakketje te bestellen, dus dat de deelnemers er in de zaal of bijv. thuis mee aan de slag gaat.
De kosten voor de deelname aan de workshop/ het pakketje, betalen de deelnemers op de dag zelf, voorafgaand aan de workshop, bij de desbetreffende winkel.

Workshop 1: Cupcake van vilt (speldenkussen)
Deelnemers hebben de keuze uit 2 kleurstellingen: de fondantwitte basis met roze roosjes/ groen blaadje of de chocoladebruine basis met rode roosjes/ groen blaadje. Het pakket is met uitgebreide beschrijving.
De deelnemers moeten zelf meenemen: naald, katoenen naaigaren in bijpassende kleur, schaartje voor stof, schaar voor papier. Een compleet pakketje kost €7,50 (incl. deelname). Het theekopje is uiteraard niet inbegrepen!
Je kleurkeuze AUB doorgeven bij aanmelding!

Workshop 2: Mini-tasje
Wanneer je deelneemt aan deze workshop, of jezelf opgeeft voor het pakketje, mag je uit het dan aanwezige stoffen-assortiment van de DijkQuiltster kiezen om dit mini-tasje te gaan maken. Een compleet pakketje kost €5,- (incl. deelname).

Workshop 3: Kerstornament
Wendy verzorgt een uitgebreide demonstratie om daarna zelf met dit kerstornament aan de slag te kunnen gaan.
Bij het maken van dit ornament wordt namelijk ook een strijkijzer gebruikt, thuis ermee starten is dus wel zo handig.
Het pakketje kost €7,- met daarin stof, stevige vulling, lint en een uitgebreide beschrijving. Het pakketje is ruim voldoende voor minimaal twee ornamenten!
Voor het maken van dit kerstornament heb je stevig garen (bijvoorbeeld quiltgaren) nodig en naald en schaar. Het is zelfs mogelijk om het ornament grotendeels op de naaimachine te maken.
Verder kun je het ornament nog extra versieren met kraaltjes of band. Of door de delen te borduren voor het in elkaar zetten. Er is veel mogelijk met deze basis.
Je kunt kiezen uit drie kleuren stof: Rood, bont (meerkleurig) of ecru. De stoffen zijn allen met goud bedrukt.
Je kleurkeuze AUB doorgeven bij aanmelding!
 


Als je deelneemt aan de QD2018 en dus aan een of meerdere workshops wilt deelnemen, laat me dit dan uiterlijk vrijdag 21 september PER EMAIL weten, zodat ik het tijdig kan doorgeven aan de winkels. Ik moet dan dus weten aan welke workshop(s) je wilt deelnemen en/ of welk project(en) je wilt bestellen en je voorkeuren!
Geef je meerdere mensen op, geef het dan aub per persoon (met naam) de keuzes door.

Met vriendelijke groet,

Sabine Segers- van Esch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten