zondag 18 juli 2010

Vrijdag 21 mei - 1 jaar quilbee in de Fonkel

Zoals beloofd, eindelijk een blogje over (inmiddels bijna 2 maanden geleden) het eenjarige bestaan van de quiltbee. Wat zijn de afgelopen 2 maanden voorbij gevlogen, maar vooral ook de tijd sinds de allereerste quiltbee.

U moet weten, ik begon op vrijdag 29 mei 2009 met bibberende knieën... "Zou er wel iemand komen?" En ja hoor, er kwamen welgeteld 5 dames, waarvan ik er slechts 2 kende. Het voelde als een groot succes, want het was meteen gezellig. De keer erop kwamen er 4 dames, waarvan weer 2 nieuwe gezichten, wederom erg gezellig en daarna werd de groep steeds groter.
De hoogste opkomst is welgeteld 24 dames geweest. Dit was tijdens de laatste bee van 2009, we hebben toen gezamelijk aan een (zelfontworpen) kerstprojectje gewerkt. Dit was wel een enorm grote groep, gemiddeld zijn er nu steeds zo'n 12 a 20 dames :-) En gezelligheid ten top.
Iedereen is wel bereid een ander te helpen, zo werd ik geholpen met het inelkaar zetten van babyblokken (gewoon voor de leuk) Ik heb de boerenhemdsteek nog niet onder de knie :-)

Natuurlijk is gezelligheid niet vanzelfsprekend... er wordt ook lief en leed gedeeld, maar dat ik er vervolgens verantwoordelijk voor wordt gehouden (het bijelkaar brengen van de groep) hoeft voor mij niet zo. De dames zorgen zelf voor de sfeer en ik geniet er van mee. Dat is ook wel te zien op de foto's :-)
Ik vond 21 mei wel een klein feestje waard, dus was manlief zo lief om een heuse kwarttaart en chocoladecake te maken. Ook ging iedereen met een Fonkelrode FQ naar huis...(deze waren al te zien in het bericht van 2 maanden geleden)

Ik werd echter ook in het zonnetje gezet... (bloosbloos)

Dames, allemaal heel erg bedankt hiervoor!


1 opmerking:

 1. Hallo Sabine,
  Wat leuk!!!! zijn de foto,s geworden!!!.
  Hoe kan het ook anders is is er altijd even leuk.
  de foto,s heb ik natuurlijk van jou gepikt en opgeslagen.
  De bee mis ik nu al,gelukkig hebben we nog een dagje tegoed op een maandag ;je heb het zeker al door datum staat niet in mijn geheugen maar in de agenda.
  maar ik laat het niet voorbij gaan hoor .
  Fijn weekend en tot die maandag dikke kus Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen