maandag 15 september 2014

Workshop-programma voor deelnemers Quiltdag 2014

Afgelopen week heb ik de deelnemers van de Quiltdag 2014 gemaild rondom het workshop-programma... Voor de zekerheid (en de leuk) zet ik het hier ook nog even neer :-)
 
Het is nog minder dan 4 weken tot aan de quiltdag en in de voorgaande (maarliefst 5 stuks) jaren had ik al veel eerder een hoop informatie voor jullie, maar dit jaar duurde het allemaal net wat langer. Maar het was het geduld, denk ik wel waard, want we hebben weer een hoop leuks voor de deelnemers aan de Quiltdag 2014 bedacht!

Er komen dit jaar 3 hele leuke quiltwinkels, waarvan maar liefst 2 winkels die nog niet eerder op de Quiltdag zijn geweest.
De drie winkels zijn; - Quiltshop Leur, http://quiltshop.nl/
                                 - Farmyard Quilting Designs,  
                                   http://www.farmyardwinkel.nl/
                                 - Birdblocks, http://www.birdblocks.com/

Alle drie de quiltwinkels hebben een ruim assortiment van stoffen en overige benodigdheden/ hebbedingen. Kortom voor elk wat wils. Alle 3 de winkels verzorgen tijdens de quiltdag één workshop. Op de foto's zie je wat er allemaal gemaakt kan worden!

De deelnemers kunnen ervoor kiezen om (tegen betaling) deel te nemen aan een of meerdere workshop(s) (circa 30 minuten per workshop), of alleen een bepaald project/ de projecten te bestellen zodat men er zelf mee aan de slag gaat in de zaal of op een ander moment.

Ze hebben al eerder de mogelijkheid gehad om hun voorkeur uit te spreken tussen 3 verschillende workshops (hartjes, lavendelzakjes of sneeuwpopjes), hierbij waren uiteindelijk toch de meeste stemmen voor het lavendelzakje.


Het lavendelzakje is dus de workshop die gegeven zal worden, maar als de voorkeur uitging naar het hartje of het sneeuwpopje, dan kan men nu ook al doorgeven dat men dit project wilt kopen (is dus geen workshop), dan ligt dat project op de quiltdag zelf al speciaal voor je klaar! (dus dan grijp je niet mis J) 
-------------------------------------------------------------------------------------------
Workshop 1: Lavendelzakje ( van Farmyard Quilting Design)
Het pakket voor de workshop kost € 8,- per stuk.
Blauw (hierboven)

Bruin (hierboven)

Rood (hierboven)

Groen (hierboven)

Roze (hierboven)
 
Als men deelneemt aan deze workshop (of het project wilt kopen) heeft men de keuze uit 5 verschillende lavendelzakjes (zie bijlage). Het is dus belangrijk dat men even aangeeft welk zakje men wil maken.

Het project bevat alle 5 de patronen, maar de materialen (stof voor buiten- en binnenkant, borduurzijde, koord, kant, belletjes of klosjes) voor 1 zakje. Je neemt zelf een borduurschaartje en pen/ potlood mee.

Je kunt ook extra pakketjes zonder patroon kopen voor € 5,- per stuk (graag duidelijk aangeven wat je wilt)

Je rekent je bestelling af bij Farmyard voor aanvang van de workshop.

Mocht je (ook) een van de andere projecten (hartje á € 5,- p.st. of sneeuwpopje á € 4,50 p.st.) willen bestellen, laat het me weten!

 


--------------------------------------------------------------------------------------------
Workshop 2: Verknipte hexagon (van Quiltshop Leur)
Het pakket voor de workshop kost € 5,- per stuk.  Als je deelneemt aan deze workshop (of het project wilt kopen) dan maak je een verknipte hexagon. In het pakket zitten de stofjes voor 1 hexagon. Je krijgt wel het patroon van alle modellen.

Je hebt de keuze uit (soortgelijke) stoffen zoals gebruikt bij het voorbeeld of felle batiks (zie onderstaande foto's). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
De batiks zijn in regenboog-kleuren of roze/paars/aqua-kleuren. Laat duidelijk je stofkeuze weten!
Je neemt zelf een papierschaar, een stofschaar, naald, naaigaren, pen/ potlood  en evt. lijmstift mee.

Je rekent je bestelling af bij Quiltshop Leur voor aanvang van de workshop.
 
---------------------------------------------------------------------------------------
Workshop 3: Hexagon wijnglasonderzetters 2 stuks (van Birdblocks)
Het pakket voor de workshop kost € 2,50 per stuk.Als je deelneemt aan deze workshop (of het project wilt kopen) dan kun je 2 onderzetters maken.

De stoffen zoals gebruikt op de foto zijn slechts als voorbeeld. Op de dag zelf kun je een stoffenpakketje kiezen. Je neemt zelf een stofschaar, papierschaar, aftekenpotlood, garen en naald mee. Mocht je een zeshoek mal van 3,5 inch of 4 inch hebben, kan dit ook mee worden genomen. (De ene is de naailijn, de andere is de kniplijn.) Eventueel kan ook een liniaaltje voor het aftekenen van de naadtoeslag worden meegenomen, maar dat kan ook op het oog, of met de bijgeleverde papieren mal! Als je een snijmal hebt, neem dan ook een matje en mesje mee. Dan kun je vliegensvlug 2 of zelfs meer onderzetters maken!

Je rekent je bestelling af bij Birdblocks voor aanvang van de workshop.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Als je  deelnemer van de Quiltdag 2014 bent en aan een of meerdere workshops wilt deelnemen, laat me dit dan uiterlijk donderdag 18 september weten, zodat ik het kan doorgeven aan de winkels. Ik moet dan dus weten aan welke workshop(s) je wilt deelnemen en/ of welk project(en) je wilt bestellen en je voorkeuren! Geef je meerdere mensen op, geef het dan aub per persoon (met naam) door.

Hopelijk lukt het de deelnemers allemaal met het maken van de keuzes.

Mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn (het is nu ook wel erg veel info), laat het me weten!

Begin volgende week mail ik de deelnemers voor hun lunchwensen en een kleine opdracht J

Dit jaar laat ik ze geen siggie maken, maar vraag ik iets anders om mee te nemen…

Ondertussen kan men vast nadenken over een mooie, creatieve, originele naambadge, want daarmee maakt men weer kans op een prijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten