woensdag 3 april 2013

Pasen is alweer achter de rug...

Wat vliegt dit jaar toch al voorbij. Nu heb ik zelf niet zoveel kunnen doen, als ik zou willen, maar daar houdt de kalender overduidelijk geen rekening mee. Het jaar 2013 begon voor mij toch wel een beetje als pech jaar. Even terugblikken maar...

Zaterdag 12 januari ben ik met mijn moeder naar een workshop glas-in-lood gegaan bij Atelier Tussen K&K in Arnhem (http://www.tussen-k-en-k.nl/). Ik wilde graag een libelle maken, maar dat was helaas niet mogelijk, dus werd het een vlinder. Het glas-snijden is prima gelukt en de vlinder is gelukkig ook mooi geworden.

Een dag later (zondag de 13e... de datum zegt genoeg) ben ik tijdens het wandelen met de hond flink gevallen. Het was naar huis strompelen :-(
Met boerenverstand wat gekoeld en rustig aan gedaan, maar na een aantal dagen was het nog erg pijnlijk. Dus toch maar naar de dokter om daar te horen dat ik een slijmbeursontsteking heb in mijn knie en dat dit wel zo'n 6 weken kan duren, maar dat ik moet rusten. Mijn knie bleef maar dik en is zelfs op dit moment nog blauw! Ik heb dus o.a. de hele carnaval zittend op een stoel/ kruk moeten doorbrengen.
Gelukkig gaat het nu wel een stuk beter met mijn knie, maar we zijn nu ook al weer 12 weken verder! Om het vervelen tegen te gaan, tijdens het bankhangen, ben ik weer begonnen met kruissteek-borduren. Een vriendin had een leuk patroon laten zien, dus daarmee ben ik aan de slag gegaan. Het worden twaalf verschillende quiltjes met steeds een kat erbij.

Toch wel erg leuk, maar ik merk wel, hoe meer ik loop, hoe minder ik borduur ;-) Het ligt dus weer even stil. Dat moest ook wel, want voor de valpartij had ik me opgegeven voor een workshop bij Corry van Atelier de Quiltsteek (http://www.dequiltsteek.nl/), ook samen met mijn moeder. Het is een simpel quiltje voor de Kerst (lekker op tijd, maar ook wel passend met al de sneeuw de afgelopen weken!) maar een workshop is altijd gezellig. Dit is het voorbeeld:

Dankzij lieve mensen die me kwamen ophalen en thuisbrachten (want auto-rijden was ook geen optie) ging de quiltbee gelukkig gewoon door. Mensen hadden blijkbaar veel goede voornemens, want er waren weer allerlei projecten in de maak, of gewoon al af zelfs! Kunnen velen een voorbeeld aan nemen, ik in ieder geval wel ;-)


Ik ben wel creatief bezig geweest voor Pasen.... Paashaas-broodjes, alleen zijn de oogjes en snorharen niet meer zo herkenbaar omdat de broodjes verder zijn gaan rijzen in de oven... en eieren van katoen, met behulp van een opgeblazen ballon en behangselplak ;-)En nu? Nu ga ik maar eens de planning bekijken voor de komende maanden.... dus wie weet....
Jullie horen het vanzelf...

5 opmerkingen:

 1. beterschap!!!! en laat het maar goed genezen....

  enne ik hoor graga welke datum ik vrij mag houden in oktober........spannend........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat is zeker dikke pech, is er ook een foto van de knie gemaakt, aangezien hij nog steeds blauw is? Enige borduurtjes, maar op een gegeven ogenblik wil je ook weer eens wat anders, fijn dat je niet vast zit aan huis, met taxiënde vriendinnen. Wat een mooie dingen laat je zien van de bee, en ach dat kerstquiltje, enig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sabine,

  Wat ben je met een ontzettend schattig borduurpatroon bezig. Zou je me kunnen vertellen waar je het patroon vandaan hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sabine ,wat vervelend die knie.
  Beterschap en gun je knie de tijd om goed te genezen.
  Groetjes Mien B.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zit de hele dag al je weblog te f5-en. Kreeg van een vriendin door dat je via facebook al een datum had doorgegeven en dat we deze week kunnen gaan opgeven. Ik ga je de hele week f5-en.

  BeantwoordenVerwijderen