maandag 15 oktober 2012

De 4e quiltdag zit er weer op...

Gisteren was voor de vierde keer de quiltdag in Wijkhuis de Fonkel in Helmond.
Na een korte nachtrust ging mijn wekker om 6.30u om de allerlaatste voorbereidingen thuis te treffen, om vervolgens om 8.00u bij de Fonkel te zijn, met de kids en al diverse benodigdheden. Al snel werd ik vergezeld door de dames van Quiltshop Leur en de dames van Atelier de Quiltsteek en stukje bij beetje veranderde de zaal in een sfeervol geheel waar iedere quilter haar/ zijn hart bij kon ophalen.

Stipt om 10.00u was de zaal gereed, dankzij de hulptroepen, en mochten eindelijk al die enthousiaste deelnemers de theaterzaal betreden. Nadat iedereen haar lichte lapje met naam en woonplaats had ingeleverd had, voorzien was van hun consumptiepakket en speciaal project, elkaar begroet had en geneusd had tussen al de leuke dingen die de (beide jubilerende) winkels te koop hadden, was het 11.00u en tijd voor de Show & Tell.

Zonder enige moeite werd het uur vol gemaakt, zo'n 40 dames showden hun creaties, naar schatting zo'n 100 quilts en overige projecten. Ook "onze" jongste twee kids showden hun quiltjes en ontvingen eveneens een daverend applaus. Vervolgens was het al tijd voor de eerste workshop van Leur, om spiegels (ideaal om bijv. een 8-puntige ster te visualiseren ;-)) of een notitieblok te bekleden volgens de paperpiecing-methode. Er was een ruime keuze uit stoffen. Ik heb zelf een mooi pakketje met batiks uitgezocht.

Na de lunch (soep en broodje met warme snack) was de workshop van de Quiltsteek. Hier werden ronde etui's gemaakt met daarop twee verschillende sterren. Een behoorlijke uitdaging, al zeg ik het zelf. Ik had voor de roze variant gekozen.

Helaas kon ik de workshops niet echt bijwonen, maar ik ga de projecten t.z.t. zeker maken! Toen werden we verrast met een bitterbal, die ook goed in de smaak viel bij iedereen. Ook de stapels hobby-tijdschriften die verkocht werden, ten behoeve van het goede doel, werden goed bekeken en verkocht.

Als klapper op de vuurpijl gingen we door naar de inmiddels zowel bekende als beruchte quiltbingo. Net als voorgaande jaren waren er weer vele prijswinnaars (ook tegelijkertijd ;-)), dankzij de gulle bijdragen van alle sponsoren.

Tot slot werd de uitslag van de stemming op de mooiste traditionele quilts, moderne quilts en overige projecten bekend gemaakt en de gelukkigen met de mooiste naambadges (beoordeeld door de kids ;-))...












Om stipt 16.00u sloten we de dag af en ging iedere deelnemer met het welbekende quilt-verrassingstasje naar huis.







Toen was het tijd om alles weer op te ruimen en bleek dat ik echt te weinig tijd had gehad om bij de quiltwinkels te kijken. Ik had al iets apart laten leggen door Quiltshop Leur en ik "moet" nog op de koffie bij de Quiltsteek. Dat komt wel goed dus ;-) Wel had ik nog een lieve pop gekocht en kreeg ik ook nog enkele leuke cadeautjes zoals eigengemaakte jam en maarliefst 5 varkens!


Ik kijk terug op een geweldige, drukke, maar o zo leuke dag, waar hopelijk iedereen weer een tijd van kan nagenieten.  Sponsoren en deelnemers.... Superbedankt en graag tot ziens!

3 opmerkingen:

 1. Sabine het was weer een geweldige dag, complimentjes voor jullie allemaal. Ik heb foto's op mijn blog staan van de show and tell.
  Haal er maar af wat je graag hebt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en geweldig was het weer, tot volgend jaar.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk verslag, en ja, een heerlijke dag! Jammer dat je als gastvrouw amper tijd hebt om deel te nemen aan activiteiten of buurten bij de winkeltjes, maar wij zijn heel blij met jou, we kunnen ons geen betere gastvrouw/organisator wensen! En natuurlijk kan jij het niet zonder alle hulp van familie, ook een dikke pluim voor hun, want achter de schermen gebeurt meer dan wij ooit zullen weten.

  BeantwoordenVerwijderen