zondag 24 april 2011

Foto's bee 8 & 22 april enz.

Omdat het vandaag nog een rustige eerste paasochtend is, neem ik even de tijd om weer een berichtje voor jullie te schrijven...
Jullie hebben allereerst nog wat foto's van de quiltbee van me tegoed ;-)

Vrijdag 8 april:

Ienimini kleine hexagonnetjes van Trees D. rechts... Helaas ligt het even stil, vanwege het gebrek aan de grijsblauwe stof... Is een Japanse... Heeft iemand nog een stukje over?


De Variahex quilt van Ans schiet hier al flink op en de affe L.I.B. van Lean ;-)

Vrijdag 22 april:
Dit was de laatste bee voor Pasen, dus had ik een voorjaarsprojectje voorbereid (incl. voorbeeld ;-)).


Het patroon is gemaakt door Yvonne (Atelier Madeliefje). Iedereen kreeg het patroon en kon kralen etc. bij me kiezen als ze wilden. Enkelen gingen er al meteen aan beginnen. Ik ben benieuwd...


Een schattig crazy naai-tasje van Antoinette.
Een tijd terug showde Clara hetzelfde tasje, maar dan van Japanse stofjes...


Inmiddels is Clara bezig met een nieuw scrappy project. Ook erg mooi zo!

Ik ben inmiddels ook aangestoken door het Variahex virus... Heb al 3 blokjes (hexagonnen) af!


Deze blokjes zijn fel, maar ook andere restjes gaan erin, dus het wordt een mengelmoesje.

Ik heb ook al de "verbindingsstof" in huis, van de serie Lily & Will van Moda (zo mooi).

Het is de cremekleurige stof met krinkel-bloemetjes (de tweede van rechts)...
De andere kleuren/ prints gaan bij mijn roze Lily & Will layercake...

Iets anders wat ik nog gedaan heb, was met een dubbel gevoel... Eind vorig jaar vroeg ik om hulp aan mijn medequilters... Een vriendin van mijn moeder was net oma geworden, maar haar gezondheid ging drastisch achteruit. Als herinnering wilde ze een quiltje voor haar kleinkind.
Net toen het quiltje geregeld was, overleed ze.Een paar weken geleden kreeg ik het quiltje "terug" om het te personaliseren... De eer van het maken van de quilt, komt mij niet toe. We zijn de maakster van de quilt erg dankbaar. Ik heb er de lettters opgeborduurd met blauw/ paars DMC verloopgaren, wat erg mooi paste bij de vrolijke kleurtjes van de quilt. Toen de tekst er helemaal op stond, kreeg ik toch wel even flink kippenvel... Hopelijk heeft Joost nog heel lang plezier van de quilt en is het een mooie herinnering aan zijn lieve oma.

Tot slot werd ik gisteren nog compleet verrast. Mijn vader werkt op zaterdags bij ons in de buurt, dus brachten we hem even een bezoekje... Dan brengen we ook altijd even een bezoekje aan Knorrie, een (inmiddels) megagroot varken...Gisteren liep mijn vader opeens een andere route, richting een klein houten schuurtje... En toen ik daar inkeek lag er een relatief klein volwassen varken met 5 kleine biggetjes, van zo'n 25 cm groot. De biggen waren afgelopen nacht (van vrijdag op zaterdag) geboren.


(rechts is de vader)

Helemaal geweldig en zo schattig. Ongelofelijk dat ze zo jong waren (en dat ik ze mocht bewonderen!) Ik was helemaal in de wolken en wil het liefste er eentje mee naar huis nemen, als ze wat groter zijn, maar ik zou niet eens weten welke ik zou kiezen...
Er zijn 2 mooie roze biggetjes, 1 compleet zwart biggetje, 1 zwart biggetje met roze pootjes en 1 bruingestreept biggetje, lijkt net een jonkie van wilde varkens (die hebben ook zo'n patroon de eerste weken).In ieder geval wil ik ze de komende tijd nog vaak bezoeken en wie weet een keertje aaien... Nu kwamen ze al wel naar de "deur" van de schuur gelopen. Zo gaaf!


En als afsluiter, Pasen en chocolade toch echt niet zonder elkaar kunnen lijkt het... Vanochtend mocht ik hier al van snoepen...

Het leukste vond ik toch wel dat er nu eindelijk eens roze M&M's zijn... Deze hadden ook een speciale opdruk voor Pasen ;-)Dat was het dan weer voor vandaag... Iedereen een heel fijn weekend gewenst!!

3 opmerkingen:

 1. wat een leuk verslag, en wat een prachtig quiltje hebben jullie gemaakt.
  XClara mijn complimenten voor je scrapwerkje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We had these at Easter too :) Love Beth x

  BeantwoordenVerwijderen