maandag 13 september 2010

Afgelopen quiltbee (10-9-2010) en Deventer.

He, wat fijn... de zomervakantie zit erop en het is weer tijd voor quiltbee. Even bijkletsen, showen wat je hebt gemaakt, beginnen aan een nieuw project en nagenieten van uitjes naar quiltwinkels... Een groepje van enkele dames gingen even apart zitten om stof te snijden. Ze gaan allemaal dezelfde quilt maken. Ik ben benieuwd :-)
Deze vrijdag was ook de open dag bij De Quiltsteek in Best. Omdat ik het een gezellige winkel vind en er met plezier de cursus machinaal quilten heb gevolgd, was ik wel benieuwd wat ze voor de komende periode in petto heeft aan workshops/ cursussen... Een hele waslijst!
Ik ga er maar eens over denken, want je kunt niet alles hebben... zeker aangezien ik het drukker ga hebben met mijn "werk" over niet al te lange tijd.... Ik heb wel alvast wat lapjes meegenomen. (ik heb er ook andere kleurvariaties van)

Henry was ook mee naar Best en vond de lapjes en quilts wel mooi, maar hij vond de ezels veel interessanter, dus zij kregen de nodige aaien en ook koekjes ;-)

Dit weekend begon ook de tentoonstelling in Deventer. Samen met 2 anderen ben ik er met de trein heengegaan (ik had een samenreiskaartje) en het was erg gezellig. Lopende naar de kerk kwamen we toevallig wat andere dames van de Fonkel Quiltbee tegen en in de kerk zelf ook dames van de Clutterbee; namelijk Inge, haar zus Erna (kijk vooral even op haar blog, want je kunt nog, net als ik, een siggie maken voor haar 60ste verjaardag, komende week!), Erica en haar zus Anne-Marie. Het was zo druk in Deventer dat het bij kort bijkletsen is gebleven.

(een mini-stukje van mijn siggie voor Erna)

Bij de koffie kregen we een Deventers Bijtje... een kruidige en stevig stukje peperkoek. Nog nooit eerder geproefd... De vloer in de kerk was trouwens erg onregelmatig, maar gelukkig stonden er genoeg stoelen om even erbij te gaan zitten :-)

We hebben flink bij de winkels gesnuffeld en ik heb eindelijk mijn felbegeerde quiltsjabloon W1617 gevonden, dus ik kan weer aan de slag met mijn hekwerk-quilt en een lapje in mijn favo kleurencombi van het moment (roze-bruin)... is stiekem een best lastige combi om te vinden, maar gelukkig heeft Moda binnenkort een nieuwe serie, ontworpen door Bunny Hill Designs en die staat nu, samen met de Accuquilt Go op mijn verlanglijstje... Wie weet met kerst :-)


Nou, ik ga aan de slag met de hekwerkquilt, want die wil ik graag ophangen tijdens de quiltdag op 9 oktober... ongelofelijk, nog maar 3,5 week en het is al zover! Er is al zoveel geregeld... Het is nu eigenlijk nog de laatste puntjes op de I zetten. Ik kijk er al echt naar uit!
(Kom je ook op 9 oktober naar de quiltdag in Helmond? De definitieve aanmeldingen krijgen in de loop van komende week nog een email van me, dus houd je inbox in de gaten :-))

4 opmerkingen:

 1. Mooie stofjes maar ook heel mooie quilts. Het is leuk om te lezen dat jij het ook moeilijk vind om keuzes te maken welke workshop te gaan volgen. De Accuquilt GO ja die staat ook bij mij op het verlanglijstje *ZUCHT*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ja,ja mij een beetje plagen door maar een heel klein stukkie van de siggy te laten zien. Maar ik wacht rustig af hoor! Leuk dat je het quiltsjabloon hebt gevonden. Ben wel heel erg benieuwd naar je hekwerk.
  Fijne week. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Sandra, wat een leuk blog heb jij en leuke foto's staan er allemaal op! Leuk dat ik nog een gezellige jonge meid ontmoet die zo creatief bezig is. Veel succes met je blog en hobbies! Groetjes van Marcha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben benieuwd naar de brief/mail.....
  Het wordt mijn/onze eerste keer in de fonkel.......

  BeantwoordenVerwijderen