zaterdag 3 april 2010

Het heeft even geduurd...

Het heeft even geduurd, maar hier dan weer een berichtje over de afgelopen weken...
Allereerst natuurlijk het quiltweekend. Mijn voornemen was het beginnen aan aan de lensquilt. Uiteindelijk ben ik met een ander project begonnen en is dit zelfs tot een AFFO getransformeerd tijdens het quiltweekend!Het zijn allemaal Moda-stofjes (grotendeels van een Honeybun, voorgesneden 1,5 inch stroken van de serie Oh Cherry Oh en nog aangevuld met andere modastofjes, aldaar gekocht bij Marina in haar nieuwe winkel) En het leukste is... de achterkant is van mijn 2 LELIJKE FQ-lapjes die ik kreeg tijdens het quiltweekend, en door deze te verwerken heb ik mijn toegangsbewijs voor quiltweekend 2011 al binnen :-) (Is een lang verhaal)

Nouja... ik wil er nog vlinders op appliqueren en schattige knoopjes op vast maken... Het geldt toch wel als affo he? ;-) Ik vind het een supervrolijke naaimachinehoes, die echt past bij mij :-) Het is mijn allereerste quiltweekend-affo ( eraan begonnen EN afgemaakt... sinds de 4 jaar dat ik al mee ga) En ook nog met dank aan Shirley voor de uitleg over de opening voor het handvat.


Ik heb best wat tijd besteed aan het maken van de hoes, maar heb ook aan de lensquilt gewerkt hoor. Ik gebruik hiervoor 3 stoffen van dezelfde serie (Kazoo Strings van Andover). Geeft een leuk effect. En hier de blokken een beetje op hun plek gelegd om het idee te geven... nog zo'n 28 (v.d. 36) blokjes te gaan!Verder heb ik mijn KIKA-blokje even inelkaar gezet... Is eigenlijk een Patience blok, wat ook het klotto-blok was van het weekend (maar hier heb ik niet aan meegedaan). Het KIKA blokje gaat binnenkort met de andere blokken die door dames van de Fonkelbee zijn gemaakt richting Quiltwinkel de Parel. Daar wacht nog een lief beertje (Fonkeltje) en zal uiteindelijk bij een kindje terecht komen dat wel een fleurige quilt kan gebruiken.


Ook was het leuk om eindelijk echt kennis te maken met Arnout Cosman en om zijn quilts te bewonderen. Helaas lukte het me niet om echt scherpe foto's te maken, maar je kunt zijn quilts op zijn site bekijken!Weinig geslapen, dus moe thuis gekomen en daar lag leuke post op me te wachten... een kaart van mijn moeder... wel wat vroeg, aangezien ik pas eind juli jarig ben... Maar het gaat om het varkentje hoor :-) Kei schattig!Bent/ kent u ook zo'n varkensliefhebber? Kijk dan eens naar De Patronenpost, de meest recente uitgave (nummer 16) zal u dan aanspreken :-) Ik vond em leuk!

Vrijdag 26 maart was het weer bee. Helaas had de griep bij meerdere mensen toegeslagen, dus was het een wat kleinere groep. Voordeel was wel dat we de ruimte hadden om stroken te snijden die gebruikt gaan worden voor de goede-doelen-blokken te maken tijdens de verwenochtenden op 9 en 16 april in de Fonkel. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de speciale activiteiten tijdens deze ochtenden! (Zie de flyer)


Ook konden we uitgebreid neuzen tussen de lapjes die Clara verkocht om wat ruimte te maken in haar eigen voorraad. Met de rest staat ze, samen met Ans en haar lapjes, op de kunst- en hobbymarkt op 16 mei in de Fonkel. Joke had haar quilt om te showen. Mooi!Ik heb inmiddels een start gemaakt met een blok van de Gingham Girls Bom... Klein maar fijn...
Het wordt nog opgeleukt met knoopjes, maar die zal ik eerst bij Giggle Buttons moeten gaan bestellen...Dan zal zo het eindresultaat ongeveer worden (ooit...):In de afgelopen dagen zijn we tot twee keer toe naar Heerlen gegaan. Dit was natuurlijk de kans om ook naar 2 quiltwinkels in de buurt te gaan. Zo heb ik laatst een mooi blauw lapje bij De Oliemolen gekocht en vandaag een mooi zwart lapje en een oude Patronenpost bij Marij.


(Deze patronenpost was eind vorig jaar helaas "verdwenen" tijdens een quiltbee :-( )

Ik heb trouwens nog een vraag aan jullie... Mijn vriendin uit Engeland heeft iets geborduurd en mij gevraagd om het af te werken tot een quiltje... Het eindresultaat is voor iemand anders. Dus we hebben geen flauw idee over lievelingskleuren etc. Wat zal ik doen? Blokjes, banen, kleurtjes etc? Vertel het me aub. Alvast bedankt voor jullie input :-)
De borduurstof is overigens wit, het komt blauwsig over op de foto... Het borduurtje is 10.5 bij 10.c cm groot!


Het was nu veel te lezen, ik doe mijn best om weer wat regelmatiger te schrijven, dan worden het niet van die ellenlange verhalen en honderden foto's :-)

Tot slot wens ik jullie allemaal fijne paasdagen toe!

4 opmerkingen:

 1. 'k Wens jou ook fijne paasdagen toe!
  (het borduurtje in een log cabin?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het heeft inderdaad "even" (ik was hier al een keer of 10 om te kijken of je iets geschreven had LOL) geduurd, maar dan heb je ook wat! Wat een verhaal. Ik zit al een kwartier te lezen en te kijken, pfieuw.....
  Maar zo te zien en te lezen alles is leuk geweest, het quiltweekend en de maandelijkse bee natuurlijk. Je hebt een superkekke naaimachinehoes gemaakt en dat je aan die lensquilt bent begonnen, vind ik heel errug moedig.
  Ik zat net als Yvonne (Sommeke) ook te denken aan een logcabin voor het borduurtje. Blokjes zijn altijd leuk en dan lekker kleurig.
  Nou Sabine, ik vind het leuk dat je ook even bij mij op bezoek bent geweest en niet meer zo lang wegblijven hè!
  Oh ja, die kaart van je mama is grappig en je mama zelf ook met nog meer dan 100 dagen te gaan voordat je echt jarig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die naaimachinehoes is superleuk, net als die Bom waar je aan bent begonnen, schattig. Zie nu pas welke stof je gebruikt voor die lensquilt, wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er gezellig uit! Je hebt een leuke blog dus ik ben je volger geworden.

  BeantwoordenVerwijderen